• slideshow20a-06
  • slideshow20a-03
  • slideshow20a-05
  • slideshow20a-04
  • slideshow20a-02
  • slideshow20a-01
201.jpg202.jpg203.jpg204.jpg205.jpg206.jpg207.jpg208.jpg209.jpg210.jpg211.jpg212.jpg213.jpg

Δρώμενα 2011

Το Φεβρούαριο του 2011 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο «Πορτοκάλι» στον Πλατανιά Χανίων όπου σε συνεργασία με τους μουσικούς Μανιουδάκη Νικόλαο στη λύρα, Χαιρέτη Γεώργιο στο μπάσο, Σισσάκη Ιωάννη στο λαούτο, Νικολουδάκη Εμμανουήλ στα κρουστά, Ζωγραφάκη Δημήτριο στην κιθάρα και Φρονιμάκη Εμμανουήλ στην ασκομπαντούρα, καταγράφηκε μια νέα δουλειά που ξεφεύγει από τα τετριμμένα, διαφοροποιείται και αφήνει το δικό της στίγμα. Η δημιουργία ενός νέου DVD λειτούργησε ως μέσο απεικόνισης της ποιότητας της δουλειάς, με την προβολή νέων αμιγώς στοιχείων και καινοτομιών που δίνουν παλμό και ώθηση στην εξέλιξη της παράδοσης.

Σε συνεργασία με την Μανουσάκη Μαρία στο ηλεκτρικό βιολί και τους Drumvoice έγινε εφικτή η σύνθεση μιας όμορφη και ιδιαίτερης μελωδίας εμπνευσμένης από την «Σούστα» (ή αλλιώς «Αρχαία Πυρρίχη»). Δείτε εδώ

Το Πάσχα του 2011 ο σύλλογος ταξίδεψε στην Κύπρο έπειτα από πρόσκληση του «Πολιτιστικού Ομίλου Αθανασία» και συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις των κοινοτήτων «Περιβόλια» και «Κίτι». Οι μουσικοί που συνόδευασαν την αποστολή ήταν ο Μπομπολάκης Εμμανουήλ στο βιολί και ο Γιακουμάκης Ιωάννης στο λαούτο. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή πλαισιώθηκε η περιφορά του ιερού επιταφίου στον υπέροχο πέτρινο ιερό ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Τον Ιούνιο του 2011 πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος ετήσιος χορός του συλλόγου στο «Ευτυχία Palace» στο Κολυμπάρι Χανίων, με συμμετοχή του «Πολιτιστικού Ομίλου Αθανασία» από την Κύπρο σε συνεργασία με τους μουσικούς Μαθιουδάκη Ελευθέριο στη λύρα (και το συγκρότημά του), Μαγγελάκη Γεώργιο στη λύρα (και το συγκρότημά του) και Μυλωνάκη Γεώργιο στο βιολί.

Τον Ιούλιο του 2011 συμμετείχε στον εορτασμό της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, Υπέρτιμο και Έξαρχο Θεπαλίας κ.κ. Παντελεήμων.

Τον Αύγουστο του 2011 πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό την περισυλλογή χρημάτων για την ανέγερση του Θεοχαρίδειου ιδρύματος (κέντρο κοινωνικής συμπαράστασης νέων), στο αμφιθέατρο της ανατολικής τάφρου σε συνεργασία με τον μουσικό Παλιουδάκη Ηλία στη λύρα (και το συγκρότημά του). Στην εκδήλωση αυτή επισφραγίσθηκε η συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. Δείτε εδώ


Επιστροφή

Δρώμενα Προηγουμένων Ετών