Ο παραδοσιακός μουσικοχορευτικός σύλλογος «ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ», πιστός στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου διοργανώσε μουσικοχορευτική φιλανθρωπική παράσταση στις 22 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, με τίτλο «Ανεξερεύνητη Κρήτη».

Σκοπός του συλλόγου είναι η μεταλαμπάδευση της χορευτικής παράδοσης ατόφιας, με την ιστορικά μεθοδευμένη διδασκαλία των 22 κρητικών χορών αλλά και χορών από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Κρήτη δεν είναι μόνο Γη, ουρανός και θάλασσα, με αναμφισβήτητη ομορφιά. Είναι οι άνθρωποί της, ο πολιτισμός, η μουσική, το τραγούδι, ο χορός…που την κάνουν μοναδική!

Σας προσκαλούμε να αφεθείτε και να απολαύσετε σκοπούς και μελωδίες από όλη την Κρήτη, υπό τον ήχο παραδοσιακών οργάνων. Χορευτές με ήθος, παράστημα, σεβασμό και αγάπη, πιασμένοι άλλοτε στους ώμους και άλλοτε στις παλάμες θα ζωντανέψουν μύθους και έρωτες σε έναν σύγχρονο κόσμο, που δεν ξεχνά τις ρίζες του…

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την ενίσχυση: 1. του φιλανθρωπικού και θεάρεστου έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου 2. της ομάδας στήριξης «Συνάνθρωπος».

 

Τρέιλερ

Γλυκομηλίτσα

Ξενομπασάρης, σιγανός Ρεθύμνου

 

Πρινιώτης 

 

Σταυρωτός συρτός

 

Μικρό Μικράκι

Λασιθιώτικος πηδηχτός

 

Εθιανός πηδηχτός

Παλαιός χορός Μελεβιζίου

 
 

ερβόδεξος, Σούστα Ρεθύμνου

 

Ρόδο

Ρουματιανή σούστα

 

Απανωμερίτης

 

Πηδηχτός του Μυλοποτάμου

 

Τριζάλης

 

 

Κουτσαμπαδιανός, Πεντοζάλι

Λαζότης

 

Γεργιανός πηδηχτός

Σιγανός Ρεθύμνου - Πεντοζάλι

 

Χανιώτικος συρτός

 

Καστρινός πηδηχτός ή μαλεβιζιώτης

 

Σούστα Ρεθύμνου

Βουβός χορός