Την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο κοσμικό κέντρο «Ευτυχία palace», στα Ραπανιανά Κολυμβαρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών 10 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου μας.

Παρουσιάστηκαν χορευτικά από όλα τα τμήματα (200 χορευτές) όλων των παραρτημάτων, αλλά και από τους επίτιμους καλεσμένους μας, την αντιπροσωπευτική αποστολή του αδελφού σωματείου «Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης», που φιλοξενήσαμε το διάστημα αυτό.

Κρητικοί καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τα χορευτικά:
Μοτάκης Γιώργος (λύρα)
Λουφαρδάκης Μιχάλης (βιολί)
Μαρινάκης Αντώνης (βιολί)
Αναγνωστάκης Αντώνης (λύρα)
Πιτοπουλάκης Μάνος (λαούτο)
Σταφυλαράκης Ελευθέριος (ασκομαντούρα)
Δημητρογιαννάκης Γιάννης (ασκομαντούρα)
Καψάλης Γιώργος (ασκομαντούρα)

Πόντιοι καλλιτέχνες:
Οξυζίδης Κυριάκος (Ποντιακή λύρα και Κεμανέ)
Μπιλιάς Νικόλαος (νταούλι)
Γιαλαμάς Χρίστιαν (αγγείο ή τουλούμ, φλογέρα ή γαβάλ, ζουρνάς)
Καλούσης Κωνσταντίνος (τραγούδι)

Ηταν 4 Μερες μοναδικές που επιβεβαιώνουν την προσπάθεια και των δυο συλλόγων να διατηρήσουμε ακέραια την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλα κ την αδελφοποίηση μας.... όλοι ήταν μοναδικοί και πραγματοποίησαν μια καταπληκτική εμφάνιση ...
Συνεχίζουμε αγαπημένοι στον κοινό μας σκοπο ...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟΥΤΤΓΚΑΡΔΗΣ « ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ» E.V STUTTGART
Ιδρύθηκε τον Μάιο 1985. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ομοσπονδίας Ο.Σ.Ε.Π.Ε (Ομοσπονδία συλλόγων Ελλήνων Ποντιών Ευρώπης) με 312 μέλη και συμμετέχει ενεργά στα σεμινάρια Ιστορίας – Λαογραφίας – Χοροδιδασκάλων που διοργανώνονται.
Ιερός και πατριωτικός σκοπός είναι η διατήρηση και μεταλαμπάδευση στην Διασπορά των Ελληνικών ηθών, εθίμων, στοιχείων πολιτισμού και παράδοσης αλλά και η αμέριστη και ανιδιοτελής στήριξη σε κάθε ξενιτεμένο Έλληνα...