Τριακόσιοι Χανιώτες Κρητικοί Κληρικοί ( Nicholas Alexandris Γεώργιος Περάκης) και Λαϊκοί,ήρθαμε στην Βασιλεύουσα για να φωνάξουμε το Άξιος και να τιμήσουμε τον πνευματικό μας πατέρα! Ο Παναγιώτατος Οικ. Πατριάρχης, παρουσία Του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και πολλών Αρχιερέων της Κρητικής Εκκλησίας, χειροτόνησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Μέγα Ρεύμα!

Ο σύλλογος μας για άλλη μια φορά ήταν κοντά στην Μητρόπολη μας και στον Νέο επίσκοπο , τόσο στην χειροτονία του μέσα στον Ναό ,όσο και στο γεύμα που ακολούθησε εν πλω στον Βόσπορο, πάνω σε ένα όμορφο πλοίο , όπου τραγουδήσαμε Ριζίτικα με μπροστάρη τον Εμμανουήλ Χατζηδάκη ο οποίος έγραψε για την περίσταση και παρουσιάσαμε χορούς από την Κρήτη μας , με την μουσική συντροφιά του Κώστα Χαβαλεδάκη και Γιώργου Μαρκάκη και τους ευχαριστούμε πολύ για την παρέα τους!

Ενώ ο αγαπητός μας Γεώργιος Ιωάννης Σεργάκης της Ενορίας του Αγίου Φανουρίου στον Κάτω Γαλατά, Τίμησε με τραγούδι τον Μητροπολίτη και ποιμενάρχη μας Κυδωνίας κ Αποκορώνου Κ Δανασκηνό και με Κρητικές μαντινάδες τον πνευματικό μας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ.Δαμασκηνό!
Δόξα Τω Θεό που μας αξίωσε για δεύτερη φορά μέσα σε στο μήνες ,να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε ,μέσα στην Πόλη των πόλεων ,την Κωνσταντινούπολη ... Και να χορέψουμε Επίσης ...
Δόξα Τω Θεό ...!!
Ευχαριστούμε πολύ την Μητρόπολη μας, τον Κυδωνίας κ Αποκορώνου κ Τον Θεοφιλέστατο , γι' αυτή μας την εμπειρία πάλι ....