ΟΙ ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ , της Ιερας Μητροπόλεως Κυδωνιας κ Αποκωρονου στο οικουμενικό πατριαρχείο, με αφορμή την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους . Παράθεση δείπνου εν πλω στο βοσπορο , προς τιμήν του Οικουμενικου Πατριάρχη, κατα την ωρα της ξενάγησης όλων των εκδρομέων της ΙΜΚΑ ...


Στην Μουσικη συνόδευαν οι Καλιτέχνες : στην Λυρα ο Χαβαλεδακης ο Κωστής, στο Λαουτο κ Ασκομπαντουρα Καψαλης Γιωργος .. μετα το καλοσορισμα του Οικουμενικου Πατριάρχη ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνιας κ Αποκωρονου κ.κ. Δαμάσκηνου και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Κ. Δαμασκηνού Λιονάκη .. ακούστηκαν τραγούδια απο την χορωδία του Μικρασιατικού σύλλογου χανιων Άγιος Πολυκαρπος . Η βραδια έκλεισε με με Ριζίτικα , μαντινάδες κ χορούς απο την Κρήτη ...

Ωστοσο το πρωι η Ελληνική σημαία και η Κρήτη, μέσα από το έμβλημα του συλλόγου «Βιγλάτορες», μπήκαν στην Αγια Σοφιά, ενώ το βράδυ της Δευτέρας η κρητική μουσική, τα παραδοσιακά τραγούδια και οι χοροί ακούστηκαν στο Βόσπορο.

Από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη η προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, με αφορμή το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Στην εκδρομή συμμετέχει και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.

Οι «Βιγλάτορες» προσκλήθηκαν να δώσουν το δικό τους παραδοσιακό «χρώμα» στο δείπνο που παρατέθηκε… εν πλω στο Βόσπορο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την ξενάγηση της αποστολής από την Κρήτη ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνόφωνων Ξεναγών στην Κωνσταντινούπολη, Τανέρ Κοκααχμέτ, πομάκος με καταγωγή από την Ξάνθη, ο οποίος γνωρίζει όσο ελάχιστοι την ιστορία της Πόλης και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τα Χανιά.